Days
Hours
Minutes
Seconds

SOFTUNI CREATIVE FEST 2023

9 - 11 ЮНИ, 2023, СОФИЯ

SOFTUNI CREATIVE FEST 2023

Дизайн и криейтив

За шеста година СофтУни организира единственото по рода си състезание SoftUni Creative Fest. Състезанието събира хора с интереси в дизайна и отправя предизвикателството да се разработи тема за 48 часа.

Няма възрастово ограничение. Участието е самостоятелно или отборно.

По време на състезанието ще имаш възможността да се включиш и да разработиш проект самостоятелно или с твой отбор. Не се изисква предварителна подготовка, темите ще бъдат теглени на място. Ще имаш 48 часа да създадеш визия на даден бранд или концепция за потребителско преживяване.

Темите за всяка категория ще бъдат изтеглени на 9 юни, ще можеш да работиш по проекта си на 9, 10 и 11 юни, а представянето и награждаването ще бъдат на 11 юни.

SoftUni Creative Fest 2023 ще се проведе изцяло онлайн.

Крайното класиране на състезанието може да видиш от ТУК.

Излъчване на живо

Тук може да гледате онлайн откриването, защитите на проектите и награждаването.

Откриване - Fest

Защити - Зала 1

Защити - Зала 2

Защити - Зала 3

Защити - Зала 4

Награждаване - Fest

ПОБЕДИТЕЛ

Отбор Лилавите Аспержи 

Проектът им може да видиш ТУК.

Крайното класиране на състезанието може да видиш от ТУК.

Регламент и участие

По време на SoftUni Creative Fest участниците разработват тема, която ще се тегли на място, като участието може да бъде индивидуално или в отбор до 5 души. Примерният регламент за категориите може да бъде изтеглен от тук:  Дизайн и криейтив.

ДИЗАЙН И КРИЕЙТИВ

Екипите ще разработват тема, свързана със създаването на визуална идентичност на нов продукт/услуга с помощта на набор/система от графични елементи. Препоръчително е участниците да имат интерес в бранд дизайна и умения за работа с Photoshop и Illustrator или друг графичен пакет.

Наградa

  • Награда за 1-во място в категория Дизайн и криейтив  – 1000 лв., осигурени от СофтУни

Регистрация

За да участваш в SoftUni Creative Fest не ти трябва предварителна подготовка. Дали участваш самостоятелно или с екип избираш ти. Единственото нещо, което трябва да направиш, е да се регистрираш като потребител на platform.softuni.bg и да изпратиш кратка информация за теб или отбора ти. По време на състезанието ще имаш възможността да се допиташ до едни от най-големите професионалисти в дизайна и след това да защитаваш пред тях.

Ако участваш в екип:

  • Нужно е всички участници в отбора да се регистрират като потребители в platform.softuni.bg
  • След това трябва да избереш броя съотборници и да попълниш данните им в регистрационната форма, както и да попълниш бокса с кратка информация за отбора.
  • Крайният срок за регистрация е 4 юни 2023 г.
  • Имейл дали отбора е одобрен ще получиш не по-късно от 5 юни 2023 г.

За допускане за участие в SoftUni Fest е нужно да се регистрираш, като можеш да участваш индивидуално или в екип.

Ако участваш индивидуално:

  • Нужно е да си регистриран потребител в platform.softuni.bg.
  • Избери “Участвай сам” от регистрационната форма на softuni.bg.
  • Попълни бокса с кратка информация за теб.
  • Крайният срок за регистрация е 4 юни 2023 г.
  • Имейл дали си одобрен ще получиш не по-късно от 5 юни 2023 г.

Програма

9 юни 2023

Час График Описание Зала
10:00 – 11:00 Откриване Официална церемония за откриването на SoftUni Fest и обявяване на темата. Online

9 - 11 юни 2023

Час График Описание Зала
от 9 юни от  11:00 ч. до 11 юни, 11:00 ч. Разработване на темите Имаш на разположение 48 часа да разработиш падналата ти се тема. Online

11 юни 2023

Час График Описание Зала
11:00 Приключва разработването на темите Точно в 11:00 ч. трябва да изпратиш проекта си на [email protected]. Online
12:00 Защита на разработките От 12:00 ч. до 18:30 ч. Online
18:30 Оценяване От 18:30 до 19:30 ч. журито ще оценява проектите Online
19:00 Награждаване От 20:00 до 21:00 ще се проведе официалната церемония за награждаване на най-добрите разработки. Online

Жури

Росен Дуков е един от най-разпознаваемите графични дизайнери в Европа. Предприемач и лидер на екип специалисти в Deffecto. В портфолиото на Deffecto изпъкват много реализирани проекти в сферата на графичен и уеб дизайн, филмова и телевизионна постпродукция и др. Част от клиентите на студиото са Coca-Cola, HBO, Nestle, World Bank и др. Носител е на призове от iStock, Photoshop Café и др. Публикации и интервюта с него има в издания на Advanced Photoshop и др.

Филип Филипов има професионален опит от над 16 години с клиенти от лайфстайл, гейминг, мода и технологични индустрии.
Работил е с агенции като BBDO, Ogilvy, а сред клиентите са брандове като Nike, Molson Coors, MINI, McDonald’s и много други.

 Дарина Милкова e част от екипа на СофтУни вече повече от 3 години. В момента е част от Training Delivery екип и има решаваща роля в създаването и провеждането на всички курсове в СофтУни. Като успешно завършила първата цялостната програма на SoftUni Creative тя има експертни познания и разбиране за принципите на дизайна.

Никола Велев се занимава с web, UI, UX и графичен дизайн. През 2015 г. започва обучението си в НБУ. Няколко години след това стартира работа с клиенти по проекти, като онлайн магазини, сайтове тип визитка и др. Продължава развитието си в UX/UI като започва работа за Startup компанията Perpetto. Създава малко студио за web design, където разработва онлайн система за обучение и оценяване. Бил е web дизайнер в SoftUni. Един от големите му проекти е да разработи цялостната визия за Google Digital Garage. В момента е UX/CX Designer в Dell Technologies.

Партньори

Организатор

СофтУни е най-голямата и най-авторитетната технологична образователна организация в България. Организатор е на редица обучителни програми, курсове, семинари, събития и други образователни инициативи, които предоставят качествено образование на хиляди млади хора в България, в сферата на IT и дигиталните технологии. В рамките на една година, през обученията на СофтУни преминават десетки хиляди участници от цяла България, като инициативите на организацията се разпростират в цялата страна. Освен обученията по програмиране, СофтУни разширява своя фокус към сфери като дигитален маркетинг; дизайн, криейтив и визуализация; хардуерни технологии и роботика; изкуствен интелект и др. Затова СофтУни създаде инициативите – Software University , SoftUni DigitalSoftUni CreativeSoftUni KidsSoftUni Foundation и SoftUni SvetlinaМисията на СофтУни е предоставянето на висококачествено и достъпно образование в сферата на IT и дигиталния свят, създавайки истински професионалисти и бъдещи лидери, допринасяйки за една мечта, България – Силициевата долина на Европа.

Научете повече от сайта на СофтУни: https://about.softuni.bg

Организационен партньор

Студио Дефекто е рекламна агенция, основана през 1999 г., която разполага с екип от специалисти в сферата на графичен и уеб дизайн, експерти в областта на ню медия, видео обработка и постпродукция. Фирмата предоставя услуги на клиенти и организации от България и света. Сред успешно реализираните проекти в портфолиото на компанията се открояват кампании за HBO, Coca-Cola, World Bank, European Commission и много други.

За контакт

SoftUni Fest ще се проведе онлайн.

Адрес: София, ж.к. Младост 4, бул. Александър Малинов № 78

Телефон: +359899 55 55 92

E-mail[email protected]