Days
Hours
Minutes
Seconds

SOFTUNI FEST 2021

16 - 17 ЯНУАРИ, 2021, СОФИЯ

SOFTUNI FEST 2021

Дигитален маркетинг / Дизайн и криейтив / Програмиране

За трета година СофтУни организира единственото по рода си състезание SoftUni Fest. Състезанието събира на едно място хора с интереси в програмирането, дигиталния маркетинг и дизайна и отправя предизвикателството да се премерят сили в три категории:

 • Дигитален маркетинг
 • Дизайн и криейтив
 • Програмиране

Няма възрастово ограничение. Участието е самостоятелно или отборно.

По време на състезанието ще имаш възможността да се включиш в една от трите категории и да разработиш проект самостоятелно или с твой отбор. Не се изисква предварителна подготовка, темите ще бъдат теглени на място. Ще имаш няколко часа да създадеш част от маркетинг стратегия, визия на даден бранд, концепция за потребителско преживяване или да създадеш приложение по дадена тема.

Темите за всяка категория ще бъдат изтеглени на 16 януари, а разработките, представянето и награждаването ще бъдат на 17 януари.

SoftUni Fest 2021 ще се проведе изцяло онлайн.

Излъчване на живо

Тук може да гледате на живо, официалното откриване на състезанието,  част от защитите в категория Програмиране, Дигитален маркетинг, Дизайн и криейтив и обявяването на победителите.

ПОБЕДИТЕЛИ

Категория “Дигитален маркетинг”:

Отбор Пан Ди (Николай Марев, Виктория Денчева, Анастасия Иванова, Галактея Ябанджиева) – Проект DigiHive.

Категория “Дизайн и криейтив”:

Отбор Гълъб с патърн на чайка (Габриела Димитрова, Диана Петкова) – Проект Избери лице.

Категория “Програмиране”:

Отбор DeliriumProducts! (Симо Александров, Любо Любчев) с тема на Пощенска банка за създаване на приложение за функционален дигитален офис – проектът може да видите тук и тук.

Отбор Bermuda Triangle (Кристиян Ценов, Добромир Добрев, Младен Пенев) с тема на SmartIT за създаване на приложение за мониторинг на сървиси/приложения. – проектът може да видите тук.

Регламент и участие

По време на SoftUni Fest участниците разработват теми, които ще се теглят на място в три категории, като участието може да бъде индивидуално или в отбор до 5 души. Примерните регламенти за категориите могат да бъдат изтеглени от тук: Дигитален маркетинг, Дизайн и криейтив, Програмиране.

ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ

Екипите ще разработват тема, свързана с изграждане на дигитална стратегия на нов продукт / услуга с помощта на идентифициране на buyer persona. Препоръчително е участниците да имат основни знания за дигиталния маркетинг и комуникационните канали.

ДИЗАЙН И КРИЕЙТИВ

Екипите ще разработват тема, свързана със създаването на визуална идентичност на нов продукт/услуга с помощта на набор/система от графични елементи. Препоръчително е участниците да имат интерес в бранд дизайна и умения за работа с Photoshop и Illustrator или друг графичен пакет.

ПРОГРАМИРАНЕ

Екипите ще разработват софтуерни приложения по зададен казус (задание). Приложенията могат да бъдат уеб, мобилни или настолни (по избор на екипа). Препоръчително е участниците да имат познания по програмиране, софтуерна разработка и уеб технологии.

Награди

 • Награда за 1-во място в категория Дигитален маркетинг – 1000 лв.
 • Награда за 1-во място в категория Дизайн и криейтив  – 1000 лв.
 • Награди за 1-во място в категория Програмиране – 1000 лв.

Специални награди за победителите ще има в категория Програмиране и категория Дизайн и криейтив.

Регистрация

За да участваш в SoftUni Fest не ти трябва предварителна подготовка. Да участваш самостоятелно или с екип избираш ти. Единственото нещо, което трябва да направиш, е да се регистрираш като потребител на platform.softuni.bg и да изпратиш кратка информация за теб или отбора ти. По време на състезанието ще имаш възможността да се допиташ до едни от най-големите професионалисти в избраната категория от теб и след това да защитаваш пред тях.

Ако участваш в екип:

 • Нужно е всички участници в отбора да се регистрират като потребители в platform.softuni.bg
 • След това трябва да избереш броя съотборници и да попълниш данните им в регистрационната форма, както и да попълниш бокса с кратка информация за отбора.
 • Крайният срок за регистрация е 4 януари 2021 г.

За допускане за участие в SoftUni Fest е нужно да се регистрираш, като можеш да участваш индивидуално или в екип.

Ако участваш индивидуално:

 • Нужно е да си регистриран потребител в platform.softuni.bg.
 • Избери “Участвай сам” от регистрационната форма на softuni.bg.
 • Попълни бокса с кратка информация за теб.
 • Крайният срок за регистрация е 4 януари 2021 г.

Програма

16 януари 2021

Час График Описание Зала
18:00 – 19:30 Откриване Официална церемония за откриването на SoftUni Fest и теглене на темите. Online

17 януари 2021

Час График Описание Зала
09:00 Разработване на темата

 

От 09:00 до 15:00 ще имаш време да разработваш падналата ти се тема. Online
15:00 Защита на разработките От 15:00 ч. до 19:30 ч. ще се защитават разработките онлайн. Online
19:30 Оценяване От 19:30 ч. до 20:00 ч. журито ще оценява разработките. Online
20:00 Награждаване От 20:00 до 21:00 ще се проведе официалната церемония за награждаване на най-добрите разработки. Online

Жури

Всяка състезателна категория ще бъде оценявана от жури – професионалисти в дългогодишен опит от съответните области. Защитите на проектите ще бъдат онлайн:

 • Online – Категория “Дигитален маркетинг”
 • Online – Категория “Дизайн и криейтив”
 • Online – Категория “Програмиране”
Румен Тасков
Румен Тасков
NK films
Румен има 7 годишен практически опит в сферата на визуалните изкуства – реклами, кино-продукции, музикални клипове, 3Д ...
Джумхур Мехмед
Джумхур Мехмед
Software Development Team Lead
Джумхур е на позиция Software Development Team Lead в SmartIT. С близо 5 години опит в ИТ индустрията. От които, първите 2 ...
Стефан Велев
Стефан Велев
Art Director/Founder Areté Creative Agency
Стефан е арт директор и предприемач с близо 8 години опит, специализирал себе си в създаването на визуална идентичност и ...
Глория Шуглева
Глория Шуглева
Designer
Глория е дизайнер и илюстратор с над 6 години опит в сферата. Работи както с български компании и брандове, така и с ...
Виктория Добринова
Виктория Добринова
Public Relations Manager CreateX
Виктория се занимава с PR и организация на събития от над 6 години, като от 2020-та година е част от търновския екип на ...
Александър Иванов
Александър Иванов
CEO CreateX Digital Agency
Александър през последните няколко години е бил Образователен директор на SoftUni Digital & SoftUni Creative. От скоро се ...
Станислава Андонова
Станислава Андонова
PPC Team Lead
Станислава е част от екипа на CreateX Digital Agency като за година и половина е преминала през различни длъжности – ...
Атанас Петров
Атанас Петров
Senior Software Architect
Атанас има над 20 години опит в ИТ индустрията, основно във финансовия сектор. От 2020 г. е част от екипа на Пощенска банка, ...
Али Чолаков
Али Чолаков
Senior Software Developer
Али има повече от четири години професионален опит като Software Developer. Участвал е в разработването на много и ...

Партньори

Организатор

СофтУни е най-голямата и най-авторитетната технологична образователна организация в България. Организатор е на редица обучителни програми, курсове, семинари, събития и други образователни инициативи, които предоставят качествено образование на хиляди млади хора в България, в сферата на IT и дигиталните технологии. В рамките на една година, през обученията на СофтУни преминават десетки хиляди участници от цяла България, като инициативите на организацията се разпростират в цялата страна. Освен обученията по програмиране, СофтУни разширява своя фокус към сфери като дигитален маркетинг; дизайн, криейтив и визуализация; хардуерни технологии и роботика; изкуствен интелект и др. Затова СофтУни създаде инициативите – Software University , SoftUni DigitalSoftUni CreativeSoftUni KidsSoftUni Foundation и SoftUni SvetlinaМисията на СофтУни е предоставянето на висококачествено и достъпно образование в сферата на IT и дигиталния свят, създавайки истински професионалисти и бъдещи лидери, допринасяйки за една мечта, България – Силициевата долина на Европа.

Научете повече от сайта на СофтУни: https://about.softuni.bg

За контакт

SoftUni Fest ще се проведе в сградата на СофтУни.

Адрес: София, ж.к. Младост 4, бул. Александър Малинов № 78

Телефон: +359 895 50 81 21

E-mail[email protected]