Days
Hours
Minutes
Seconds

SOFTUNI FEST 2018

23 - 24 ЮНИ, 2018, СОФИЯ

SOFTUNI FEST 2018

Дигитален маркетинг / Дизайн и криейтив / Програмиране

За първа година СофтУни организира състезанието SoftUni Fest, което ще събере на едно място хора с интереси в програмирането, дигиталния маркетинг и дизайна да премерят сили в 3 категории: Дигитален маркетинг, Дизайн и криейтив и Програмиране. Няма възрастово ограничение.

По време на състезанието ще имаш възможността да се включиш в една от трите категории и да разработиш проект самостоятелно или с твой отбор. Не се изисква предварителна подготовка, темите ще бъдат теглени на място. Ще имаш няколко часа да създадеш част от маркетинг стратегия, визия на даден бранд или да създадеш приложение по дадена тема.

Темите за всяка категория ще бъдат изтеглени на 23-ти юни, а разработките, представянето и награждаването ще бъдат на 24-ти юни.

ПОБЕДИТЕЛИ

Категория: Дигитален Маркетинг

 1. TraDEXsocial с подркепата на Aeternity с тема “Платформа за интегриранае на всички компоненти от криптовалутите в една екосистема” – отбор GDPA (Анелия Ангелова, Диана Илиева, Георги Трайков и Павел Табаков). Проектът им можеш да видиш тук.
 2. Xplora с благотворителна кауза към “Изплети топлина” – отбор PAN Digital (Анастасия Иванова, Николай Мирев и Петя Атанасова – част от Fantastic Services). Проектът им можеш да видиш тук, тук и тук.
 3. Xplora с благотворителна кауза към Фондация “Очи на четири лапи” – Hygge Team (Елия Желязкова, Кирил Гаров и Велиана Стоянова).  Проектът им можеш да видиш тук.

Категория: Дизайн и криейтив

 1. SoftUni с тема Български блокчейн бизнес съвет – изработка на бранд идентичност – отбор Artsonists (Димитър Сираков и Виктория Митова). Проектът им можеш да видиш тук. По молба на отбора, споделяме, че проекта е допълнен, тъй като е невъзможно да се изработи цялостна концепция за толкова кратко време.
 2. Appzio с тема Да се създаде концепция и визуална идентичност за мобилно приложение, което служи за подобряване на градската среда – отбор Mind IT (Мариос Питас и Николай Гоцев).  Проектът им можеш да видиш тук.
 3. Telenor с тема Кампания Safe Net – отбор Creative Busters (Адриана Молхова и Ива Ралчева).

Поощрителни награди към темата на Telenor, печелят отборите: GloryThe creative team и Artotech

Категория Програмиране:

 1. SBTech с тема Sports Betting Web App за SBtech – отбор dd if=/dev/zero of=/dev/brain (Звездин Бесарабов и Виктор Велев). Проектът им можеш да видиш тук.
 2. EGT Interactive с тема European Roulette Game – отбор Grapefruit (Никола Сотиров, Иван Златанов, Траян Райковски, Станимир Величков и Николай Жлебинков). Проектът им можеш да видиш тук.
 3. Postbank с тема Уеб приложение (хибрид) Календар за мобилен телефон – отбор Delirium Products (Любо Любчев и Симо Александров). Проектът им можеш да видиш тук.

Поощрителни награди към темата на Postbank, печелят отборите: MDM, Kept Team и KolioPe6oDev

Регламент и участие

По време на SoftUni Fest участниците разработват теми, които ще се теглят на място в три категории, като участието може да бъде индивидуално или в отбор до 5 души. Тегленето на темите ще се състои на 23-ти юни, а времето за тяхното разработване е през целия ден на 24-ти юни. Примерните регламенти за категориите могат да бъдат изтеглени от тук: Дигитален маркетинг, Дизайн и криейтив, Програмиране.

ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ

Екипите ще разработват тема, свързана с изграждане на дигитална стратегия на нов продукт / услуга с помощта на идентифициране на buyer persona. Препоръчително е участниците да имат основни знания за дигиталния маркетинг и комуникационните канали.

ДИЗАЙН И КРИЕЙТИВ

Екипите ще разработват тема, свързана със създаването на визуална идентичност на нов продукт / услуга с помощта на набор / система от графични елементи. Препоръчително е участниците да имат интерес в бранд дизайна и умения за работа с Photoshop и Illustrator или друг графичен пакет.

ПРОГРАМИРАНЕ

Екипите ще разработват софтуерни приложения по зададен казус (задание). Приложенията могат да бъдат уеб, мобилни или настолни (по избор на екипа). Препоръчително е участниците да имат познания по програмиране, софтуерна разработка и уеб технологии.

Награди

 • Награда за 1-во място в категория Дигитален маркетинг – 1000 лв., осигурени от Aeternity; съпорт при реализацията на прокета, осигурен от Xplora.
 • Награда за 1-во място в категория Дизайн и криейтив – 1000 лв., осигурени от SoftUni, специална награда по преценка на журито от Telenor, специална награда, осигурена от Appzio.
 • Награди за 1-во място в категория Програмиране – 1000 лв., осигурени от SBTech; 1000 лв., осигурени от EGT Interactive; 1000 лв., осигурени от Postbank.
 • Тениски за всички участници.

Регистрация

За да участваш в SoftUni Fest не ти трябва предварителна подготовка. Да участваш самостоятелно или с екип избираш ти. Единственото нещо, което трябва да направиш, е да се регистрираш като потребител на сайта на softuni.bg и да изпратиш кратка информация за теб или отбора ти. По време на състезанието ще имаш възможността да се допиташ до едни от най-големите професионалисти в избраната категория от теб и след това да защитаваш пред тях.

Ако участваш в екип:

 • Нужно е всички участници в отбора да се регистрират като потребители в softuni.org.
 • След това трябва да избереш броя съотборници и да попълниш данните им в регистрационната форма, както и да попълниш бокса с кратка информация за отбора.
 • Крайният срок за регистрация е 12-ти юни 2018.
 • Ще полчиш имейл дали сте одобрени и с разпределението по залите не по-късно от 19-ти юни.

За допускане за участие в SoftUni Tech Fest е нужно да се регистрираш, като можеш да участваш индивидуално или в екип.

Ако участваш индивидуално:

 • Нужно е да си регистриран потребител в softuni.org.
 • Избери “Участвай сам” от регистрационната форма на softuni.bg.
 • Попълни бокса с кратка информация за теб.
 • Крайният срок за регистрация е 12-ти юни 2018.
 • Ще полчиш имейл дали си одобрен и с разпределението по залите, не по-късно от 19-ти юни.

Програма

23 Юни, 2018

Час График Описание Зала
   18:00   – 20:00 Откриване Официална  церемония за откриването на SoftUni Fest и теглене на темите. Code Ground

24 Юни, 2018

Час График Описание Зала
   09:00 Разработване на темата

Зала Open Source (ет. 2) – Категория Дигитален маркетинг
Зала Code Ground (ет. 0) – Категория Дизайн и Криейтив
Зала Experience+Creative (ет. 1) – Категория Програмиране

 

От 09:00 до 16:00 ще имаш време да разработваш падналата ти се тема. Code Ground

Open Source

Experience+Creative

   12:00 Обяд От 12:00 до 13:00 можете ти и екипа ти да отдъхнете. Почивката не е задължителна.
   16:00 Защита на разработките

Зала Open Source (ет. 2) – Категория Дигитален маркетинг
Зала Code Ground (ет. 0) – Категория Дизайн и Криейтив
Зала Experience+Creative (ет. 1) – Категория Програмиране

От 16:00 ч. до 18:00 ч. ще се защитиват разработките паралелно в няколко зали. Code Ground

Open Source

Experience+Creative

  18:00 Оценяване От 18:00 ч. до 18:30 ч. журито ще оценява разработките. Deep Web
   18:30 Награждаване От 18:30 до 19:30 ще се проведе официалната церемония за награждаване на най-добрите разработки. Code Ground

Жури

Всяка състезателна категория ще бъде оценявана от жури – професионалисти в дългогодишен опит от съответните области. Защитите на проектите ще бъдат, както следва:

Зала Open Source (ет. 2) – Категория Дигитален маркетинг
Зала Code Ground (ет. 0) – Категория Дизайн и Криейтив
Зала Experience+Creative (ет. 1) – Категория Програмиране

Бранимир Парашкевов
Бранимир Парашкевов
Съосновател @ Appzio
Бранимир е управител и един от основателите на Appzio. Компания, чиято платформа за създаване на мобилни приложения се ...
Ивайло Спасов
Ивайло Спасов
Копирайтър @ Теленор
Преди да стане копирайтър в Теленор, Ивайло е копирайтър за Теленор в DDB Sofia (днес guts&brains DDB). Преди да стане ...
Драгомир Нероев
Драгомир Нероев
Team Lead @ EGT Interactive
Драгомир е с 12 години опит в IT сферата. Стартира като Java Developer през 2005 година. От 2011 година до днес работи като ...
Иван Савков
Иван Савков
Art Director @ ApiHawk
Иван Савков е с над 8 години опит в сферата на графичния, уеб и мобилен дизайн. По природа е художник, но пътят му го отвежда ...
Георги Семков
Георги Семков
Google Performance Team @ Xplora
През последните 2(3) години, като част от Google Performance Team в Xplora, Георги е помогнал на над 50 бизнеса да създадат и ...
Теодора Генова
Теодора Генова
Social Media специалист @ Xplora
Теди е с над 3 години опит в сферата на PR-a и дигиталния маркетинг – винаги от страната на агенциите. В Xplora e част от ...
Георги Малчев
Георги Малчев
Управляващ съдружник @ xplora.bg
Георги Малчев е управляващ съдружник в агенцията за интегриран дигитален маркетинг xplora.bg. Георги притежава огромен бизнес ...
Лука Сучич
Лука Сучич
Business Development @ æternity Ventures
Лука е предприемач, който обича да строи нови проекти в не до там познати области. След дълъг опит с startup-и, той посвещава ...
Алекса Тачев
Алекса Тачев
Сдружение „Аз мога – тук и сега”
Алекса започва да се занимава с “Front-end development” още в гимназиалните си години. Участвал е в национални състезания и ...
Алекс Колчев
Алекс Колчев
Team Lead @ SmartIT
Александър Колчев започва кариерата си като програмист и много скоро след това работата му се превръща в хоби. Няколко години ...
Михаела Камишев
Михаела Камишев
Account Manager @ guts&brainsDDB
Михаела Камишев е Account Manager в guts&brainsDDB. Накратко й казват Мишето:) По лична карта се 155 см, но истината е че ...
Васил Петраков
Васил Петраков
Creаtive Director @ guts&brаinsDDB
Васил Петраков е Creаtive Director в guts&brаinsDDB. За 10 години работа в рекламата е правил кампании, с които се гордее, ...
Диана Стоянова
Диана Стоянова
Маркетинг комуникации @ Telenor
Диди от Теленор започва да се занимава с маркетинг комуникации преди 8 години, когато се е записала в стажантската програма на ...
Ивайло Желев
Ивайло Желев
Технологичен трейнър @ СофтУни
Ивайло е технологичен трейнър с близо три години опит в преподаването и се занимава с компютърни технологии още от дете, като ...
Мирослав Жеков
Мирослав Жеков
QA Team Lead @ SmartIT
Мирослав се занимава официално с тестване от 5 години, неофициално през целия си съзнателен живот. Започва кариерата си като ...
Мария Христофорова
Мария Христофорова
Digital Product Design Intern @ Shazam
Мери е Digital Product Design Intern в Shazam, където цяло лято ще се занимава с разработването на нови функции за ...
Юлиан Аспарухов
Юлиан Аспарухов
Cofounder @ TraDEXsocial
Юлиан е с над 11 години опит в сферата на бизнес развитие и проектен мениджмънт за големи корпорации. От 1 година насам е ...
Светлин Наков
Светлин Наков
Съосновател, вдъхновител и преподавател @ СофтУни
Светлин Наков е вдъхновител на хиляди млади хора да се захванат с програмиране и софтуерни технологии. Като ученик и студент е ...
Симеон Митев
Симеон Митев
Co-founder @ Appzio
Симеон е работил по проекти с компании като Nokia, Netflix и Google преди да стане част от екипа основатели на Appzio. Застава ...
Илия Петров
Илия Петров
Съосновател@ TraDEXsocial
Илия е съосновател на блокчейн проекта TraDEXsocial. Има 9 години опит в сферата на бизнес развитие, дигитален маркетинг, ...
Стефка Дечина
Стефка Дечина
Head of Operations and Marketing @ æternity Ventures
Стефка има над 7 години опит в Маркетинга и Мениджмънта като част от големи международни ритейлъри и FMCG компании. В екипа на ...
Ивайло Димов
Ивайло Димов
Java Back-End програмист @ EGT Interactive
Ивайло започва обучението си за програмист през 2014 година, когато стартира първият випуск на SoftUni. Към днешна дата има ...
Ангел Искрев
Ангел Искрев
Digitаl Creаtive Director @ guts&brаinsDDB
Ангел Искрев е Digitаl Creаtive Director в guts&brаinsDDB, най-награждаваната българска рекламна агенция (творческа ...
Иван Тодоров
Иван Тодоров
Software Development Tech Lead @ SmartIT
Иван започва да се занимава с програмиране преди 10 години, като стажант в BankSoft. През годините преминава през още две ...

Партньори

Организатор

СофтУни е една от най-големите и уважавани образователни институции в България. Организатор е на редица обучителни програми, безплатни курсове и семинари, събития и други образователни инициативи, които предоставят качествено образование на хиляди млади хора в България, в сферата на IT и дигиталните технологии. В рамките на една година, през обученията на СофтУни преминават десетки хиляди участници от цяла България, като инициативите на организацията се разпростират в цялата страна. Освен обученията по програмиране, СофтУни разширява своя фокус към сфери като дигитален маркетинг; дизайн, криейтив и визуализация; хардуерни технологии и роботика; изкуствен интелект и др. Затова СофтУни създаде инициативите – Software University , SoftUni DigitalSoftUni CreativeSoftUni KidsSoftUni Foundation и SoftUni SvetlinaМисията на СофтУни е предоставянето на висококачествено и достъпно образование в сферата на IT и дигиталния свят, създавайки истински професионалисти и бъдещи лидери, допринасяйки за една мечта, България – Силициевата долина на Европа.

Научете повече от сайта на СофтУни: https://softuni.org.

За контакт

SoftUni Fest ще се проведе в сградата на Софтуерния университет.

Адрес: София, кв. Изгрев, ул. “Тинтява” 15-17, етаж 2

Телефон: +359 899 55 55 92

E-mail[email protected]