Days
Hours
Minutes
Seconds

SOFTUNI FEST 2019

15 - 16 ЮНИ, 2019, СОФИЯ

SOFTUNI FEST 2019

Дигитален маркетинг / Дизайн и криейтив / Програмиране

За втора година СофтУни организира единственото по рода си състезание SoftUni Fest. Състезанието събира на едно място хора с интереси в програмирането, дигиталния маркетинг и дизайна и отправя предизвикателството да се премерят сили в 3 категории: Дигитален маркетинг, Дизайн и криейтив и Програмиране. Няма възрастово ограничение.

По време на състезанието ще имаш възможността да се включиш в една от трите категории и да разработиш проект самостоятелно или с твой отбор. Не се изисква предварителна подготовка, темите ще бъдат теглени на място. Ще имаш няколко часа да създадеш част от маркетинг стратегия, визия на даден бранд или да създадеш приложение по дадена тема.

Темите за всяка категория ще бъдат изтеглени на 15-ти юни, а разработките, представянето и награждаването ще бъдат на 16-ти юни.

ПОБЕДИТЕЛИ

Категория: Дигитален Маркетинг

 1. SoftUni с тема Изграждане на дигитална стратегия на нов Podcast – отбор GDPA2 (Павел Табаков, Анелия Ангелова, Георги Трайков и Диана Илиева). Проектът им може да видите ТУК.

Категория: Дизайн и криейтив

 1. Telenor с тема Telenor e-shop UX – отбор StartupMasters (Мартина Панайотова).

Категория Програмиране:

 1. SBTech с тема Sports Trading Platform – отбор Code Ravers (Георги Димитров, Деян Божилов и Илиа Бароф). Проектът им може да видите ТУК и ТУК.
 2. Пощенска банка с тема Health Gamification – отбор dd if=/dev/random of=/dev/thinkpad (Виктор Велев, Звездин Бесарабов и Александър Бонин). Проектът им може да видите ТУК.

Регламент и участие

По време на SoftUni Fest участниците разработват теми, които ще се теглят на място в три категории, като участието може да бъде индивидуално или в отбор до 5 души. Тегленето на темите ще се състои на 15-ти юни, а времето за тяхното разработване е през целия ден на 16-ти юни. Примерните регламенти за категориите могат да бъдат изтеглени от тук: Дигитален маркетинг, Дизайн и криейтив, Програмиране.

ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ

Екипите ще разработват тема, свързана с изграждане на дигитална стратегия на нов продукт / услуга с помощта на идентифициране на buyer persona. Препоръчително е участниците да имат основни знания за дигиталния маркетинг и комуникационните канали.

ДИЗАЙН И КРИЕЙТИВ

Екипите ще разработват тема, свързана със създаването на визуална идентичност на нов продукт/услуга с помощта на набор/система от графични елементи. Препоръчително е участниците да имат интерес в бранд дизайна и умения за работа с Photoshop и Illustrator или друг графичен пакет.

ПРОГРАМИРАНЕ

Екипите ще разработват софтуерни приложения по зададен казус (задание). Приложенията могат да бъдат уеб, мобилни или настолни (по избор на екипа). Препоръчително е участниците да имат познания по програмиране, софтуерна разработка и уеб технологии.

Награди

 • Награда за 1-во място в категория Дигитален маркетинг – 1000 лв.
 • Награда за 1-во място в категория Дизайн и криейтив  – 1000 лв.
 • Награди за 1-во място в категория Програмиране – 1000 лв.

Регистрация

За да участваш в SoftUni Fest не ти трябва предварителна подготовка. Да участваш самостоятелно или с екип избираш ти. Единственото нещо, което трябва да направиш, е да се регистрираш като потребител на сайта на softuni.bg и да изпратиш кратка информация за теб или отбора ти. По време на състезанието ще имаш възможността да се допиташ до едни от най-големите професионалисти в избраната категория от теб и след това да защитаваш пред тях.

Ако участваш в екип:

 • Нужно е всички участници в отбора да се регистрират като потребители в platform.softuni.bg
 • След това трябва да избереш броя съотборници и да попълниш данните им в регистрационната форма, както и да попълниш бокса с кратка информация за отбора.
 • Крайният срок за регистрация е 10-ти юни 2019.
 • Ще получиш имейл дали сте одобрени и с разпределението по залите не по-късно от 11-ти юни.

За допускане за участие в SoftUni Tech Fest е нужно да се регистрираш, като можеш да участваш индивидуално или в екип.

Ако участваш индивидуално:

 • Нужно е да си регистриран потребител в platform.softuni.bg.
 • Избери “Участвай сам” от регистрационната форма на softuni.bg.
 • Попълни бокса с кратка информация за теб.
 • Крайният срок за регистрация е 10-ти юни 2019.
 • Ще получиш имейл дали си одобрен и с разпределението по залите, не по-късно от 11-ти юни.

Програма

15 Юни, 2019

Час График Описание Зала
   18:00   – 20:00 Откриване Официална  церемония за откриването на SoftUni Fest и теглене на темите. Code Ground

16 Юни, 2019

Час График Описание Зала
   08:00 Разработване на темата

Зала Inspiration (ет. 2) – Категория Дигитален маркетинг
Зала Code Ground (ет. 0) – Категория Дизайн и Криейтив
Зала Open Source (ет. 2) – Категория Програмиране

 

 

От 08:00 до 15:00 ще имаш време да разработваш падналата ти се тема.

Inspiration

Code Ground

Open Source

   12:00 Обяд От 12:00 до 13:00 можете ти и екипът ти да отдъхнете. Почивката не е задължителна.
   15:00 Защита на разработките

Зала Inspiration (ет. 2) – Категория Дигитален маркетинг
Зала Code Ground (ет. 0) – Категория Дизайн и Криейтив
Зала Open Source (ет. 2) – Категория Програмиране

 

От 15:00 ч. до 17:30 ч. ще се защитиват разработките паралелно в няколко зали.

Inspiration

Code Ground

Open Source

  17:30 Оценяване От 17:30 ч. до 18:30 ч. журито ще оценява разработките. Knowledge
   18:30 Награждаване От 18:30 до 19:30 ще се проведе официалната церемония за награждаване на най-добрите разработки. Code Ground

Жури

Всяка състезателна категория ще бъде оценявана от жури – професионалисти в дългогодишен опит от съответните области. Защитите на проектите ще бъдат, както следва:

Зала Inspiration (ет. 2) – Категория Дигитален маркетинг
Зала Code Ground (ет. 0) – Категория Дизайн и Криейтив
Зала Open Source (ет. 2) – Категория Програмиране

Али Чолаков
Али Чолаков
Senior Software Developer
Али има повече от четири години професионален опит като Software Developer. Участвал е в разработването на много и ...
Валентин Лозев
Валентин Лозев
Валентин има над 6 години професионален опит като Fullstack Developer. Участва в разработването на сложни системи, които се ...
Александър Иванов
Александър Иванов
Александър Иванов е Образователен директор на SoftUni Digital & SoftUni Creative. В периода от 2014 – 2016 е един от ...
Пламен Иванов
Пламен Иванов
Пламен има над 20 години опит в ИТ индустрията, основно във финансовия сектор. От 2016 г. е част от екипа на Пощенска банка, ...
Илиян Котев
Илиян Котев
Илиян има повече от 11 години опит в банковия сектор, като е заемал различни позиции в ИТ звена. Участвал е в изготвянето и ...
Георги Дакашев
Георги Дакашев
Георги Дакашев е в онази част на маркетинга в Теленор, която се занимава със създаването на нови и или редизайна на ...
Петьо Димитров
Петьо Димитров
Петьо Димитров е дългогодишен служител на Теленор, започнал като консултант в магазинна мрежа. От три години отговаря за ...

Партньори

Организатор

СофтУни е една от най-големите и уважавани образователни институции в България. Организатор е на редица обучителни програми, безплатни курсове и семинари, събития и други образователни инициативи, които предоставят качествено образование на хиляди млади хора в България, в сферата на IT и дигиталните технологии. В рамките на една година, през обученията на СофтУни преминават десетки хиляди участници от цяла България, като инициативите на организацията се разпростират в цялата страна. Освен обученията по програмиране, СофтУни разширява своя фокус към сфери като дигитален маркетинг; дизайн, криейтив и визуализация; хардуерни технологии и роботика; изкуствен интелект и др. Затова СофтУни създаде инициативите – Software University , SoftUni DigitalSoftUni CreativeSoftUni KidsSoftUni Foundation и SoftUni SvetlinaМисията на СофтУни е предоставянето на висококачествено и достъпно образование в сферата на IT и дигиталния свят, създавайки истински професионалисти и бъдещи лидери, допринасяйки за една мечта, България – Силициевата долина на Европа.

Научете повече от сайта на СофтУни: https://about.softuni.bg/

За контакт

SoftUni Fest ще се проведе в сградата на Софтуерния университет.

Адрес: София, кв. Изгрев, ул. “Тинтява” 15-17, етаж 2

Телефон: +359 899 55 55 92

E-mail[email protected]